Triggerpoint therapie

Ik kom nog steeds veel mensen tegen die niet weten wat triggerpoint therapie is. Het is een geweldige methode om bijvoorbeeld nekklachten of rugklachten voorgoed te verhelpen!

Voor de geïnteresseerden, zo werkt een triggerpoint behandeling:

Misschien herken je het wel is wanneer iemand tegen je zegt:’ het lijkt wel of ik knopen in mijn spieren hebt’. Spierknopen worden ook wel is triggerpoints genoemd en zijn te behandelen middels triggerpoint therapie.

Triggerpoints kunnen ontstaan bij het verkeerd gebruiken van de spier maar ook door stress, slechte voeding of verkeerde houding. Iedereen heeft triggerpoints en sommige mensen zijn er zonder duidelijke reden gevoelig voor.

De triggerpoint heeft bloedvaten dichtgedrukt waardoor er weinig doorbloeding is in dit gedeelte van de spiervezel. Hierdoor kan er geen energie naar de spier (ATP), waardoor er geen goede contractie (samentrekking) kan plaatsvinden. Afvalstoffen blijven op deze plek zitten. Dit is een slechte omgeving voor de triggerpoint om te herstellen. Het probleem word zelfs zonder behandeling alleen maar groter doordat je min of meer went aan de strakke spier en zo gaat compenseren.

Door triggerpoint therapie word de doorbloeding in de spier weer verbeterd waardoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden. Daardoor kan de triggerpoint weer herstellen!

Heb je last van een stijve nek, kramp in je armen/benen of kan je lastig buigen in je rug? Dit hoort niet! Een trigger point behandeling kan zeker helpen. En ook al zit je niet heel erg vast, een betere doorbloeding en kleine triggerpoints vanaf het begin aanpakken is juist ontzettend goed! Ik zou het eigenlijk iedereen aanraden om grote problemen te voorkomen. Het is voor strakke spieren de ideale oplossing.